Közélet

2009.09.15. 20:08

Kétmilliárdból épülhet fel a kulturális központ Békéscsabán

Jelen állás szerint összesen 1 milliárd 711 millió 606 ezer forint uniós támogatást fordíthat Békéscsaba a kulturális és rendezvényközpont kialakítására.

M. P. M.

A városnak 250 millió forint önerőt kell társítania a beruházáshoz. Az Agora-projekt aktualitásairól szakmai konferencián számoltak be kedden a pályázat előkészítői Békéscsabán, az ifjúsági házban.

Belanka Csaba projektmenedzser előadásában a beruházás pénzügyi hátteréről beszélt. Egyebek mellett kiderült, hogy jelenleg a kétfordulós pályázati elbírálás második köre zajlik. A város már elkészítette az építési engedélyes és a megvalósíthatósági tanulmánytervet, valamint a költség-haszon elemzést is. Emellett, mivel a tervek szerint az intézmény kistérségi feladatokat is ellátna, már több kistérségi társulással megállapodtak az együttműködésről.

Belanka Csaba a beruházás költségvetésének bemutatásakor kiemelte, a kivitelezés és az eszközbeszerzés adja a kiadások 90 százalékát. Hozzátette, ha minden a tervezett ütemben halad, akkor a konkrét munkálatok jövő márciusban indulhatnak el és 16 hónappal később, 2011. június 30-ára kellene elkészülni a kivitelezéssel.

Lukácsi László, a város főépítésze a találkozón beszélt az Agora-épület közvetlen környezetének későbbi átalakításairól, többek között például a Széchenyi liget közeljövőbeni fejlesztéséről. Szente Béla, az ifjúsági ház igazgatója, a pályázat szakmai részének egyik készítője, részletesen bemutatta a leendő intézmény felépítését, valamint a különböző helyiségekben helyet kapó szolgáltatásokat, funkciókat is felsorolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!