Közélet

2009.09.07. 11:39

Hatvanhat embert küld el az Allianz Békéscsabán

Hetvenkét dolgozóból hatvanhatnak már nem kell kedden munkába állnia Békéscsabán, az Allianz biztosító helyi központjában – hozta nyilvánosságra Erdős Norbert. A leépítéssel kapcsolatban az országgyűlési képviselő hétfőn tartott sajtótájékoztatót.

p. g.

— Információim szerint az Allianz Hungária Biztosító Zrt. 66 békéscsabai dolgozójának szűnik meg október elsejétől a munkaviszonya. Úgy tudom, hogy minderről hétfőn tájékoztatják, tájékoztatták őket hivatalosan és kedden már be sem kell menniük dolgozni — jelentette be hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján Erdős Norbert.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a békéscsabai kirendeltség állománykezelési központként működött, amelyből három volt az országban. A társaság vezetése azonban megversenyeztette az egységeket, amiből Veszprém került ki győztesen. A megyeszékhelyen dolgozó 72 emberből így 66-an utcára kerülnek.

Erdős kifogásolta, hogy a cég egyetlen munkavállalónak sem biztosított arra lehetőséget, hogy az Allianz valamelyik, például veszprémi telephelyén dolgozhasson tovább. Érthetetlen nevezte azt is, hogy miért kell bezárni a békéscsabai állománykezelési központot, miközben az épület a cég tulajdona. Erdős jelezte, információi szerint a veszprémi központot viszont bérlik.

— Nehezen értelmezhető a döntés azért is, mert a Békés megyei bérek jóval elmaradnak a dunántúlitól. Így ebben a tekintetben is kedvezőbb lett volna itt tartani az állománykezelési központot — hangsúlyozta a politikus, aki végül arra kérte a cég vezetőit, minél több Békéscsabán dolgozó szakemberüknek próbáljanak állást biztosítani. 

Az Allianz — mint korábban megírtuk — már augusztusban eljuttatta csoportos létszámleépítésről szóló szándéknyilatkozatát a munkaügyi központhoz.

A cégnél délutánra ígértek választ a képviselő felvetéseire.

Az Allianz korábban arról tájékoztatta lapunkat, hogy az év elején elindították hatékonyságprogramjukat, amelynek célja az egyszerű, áttekinthető szervezeti struktúra kialakítása, amely alkalmas a megváltozott piaci környezetben a hatékony működtetés és szervezetirányítás ellátására. Azt, hogy pontosan hány embertől válnak meg, akkor még nem közölték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!