Közélet

2009.09.13. 17:30

A lovakat lefoglalják, ugye?

Akár a végrehajtó megjelenésére is számíthatnak mostantól azok a szarvasi gazdák, akik a város belterületén tartják lovaikat.

L. J.

Szeptembertől szigorodott a korábbi  rendelet, az eddigi szolid szabálysértési bírságok mellett az önkormányzat lefoglalhatja és elárverezheti a lovakat. A megyében Szarvason vannak e téren a legszigorúbb szabályok, ott ugyanis nemcsak a városközpontban, hanem a teljes belterületen tilos lovat tartani, csak a külterületen van rá lehetőség.

A szabályt sokan nem tartják be, rengeteg a lakossági panasz, ezért döntött az önkormányzat a szigorítás mellett. Beüzemelik a régi méntelepet, oda szállítják majd a lefoglalt négylábúakat.

Az utolsó simításokat végzik a szarvasi önkormányzat régóta használaton kívüli méntelepén. A takarítás, festés után nemsokára megérkeznek ide az első lakók. Dr. Melis János, Szarvas jegyzője arra számít, hogy az elkövetkező hetekben jó néhány állatot beszállítanak.

— Évek óta küszködünk a lótartókkal, sok a lakossági panasz. Hiába tiltottuk meg a belterületen a lótartást, még a városközpontban is vannak udvarok, ahonnan nyerítés hallatszik. Az utcai lófuttatás balesetveszélyes, a trágyaszag megkeseríti a szomszédok életét — ecsetelte a rendelet szigorításának előzményeit a jegyző.

A jövőben azok a lótartók, akik a határozatban megjelölt határidőig nem fizetik ki a bírságot és (vagy) nem viszik el a város belterületéről az állatokat, számíthatnak a végrehajtó megjelenésére.

— Ha szükséges, a végrehajtáshoz a rendőrség segítségét is kérni fogjuk. A lefoglalt állatokat a méntelepre szállítjuk, gondoskodunk az etetésükről, s a lehető legrövidebb időn belül kiírjuk az árverést. Az értékesítés után az összegből levonjuk a bírság összegét, a tartás és az eljárás költségét, a megmaradó pénzt pedig visszaadjuk a szabályszegőknek — mondta dr. Melis János.

Címkék#szarvas
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!