Közélet

2009.09.27. 20:56

A Jobbik és gárda a vasútért tüntetett Vésztőn

A vasúti szárnyvonalakért, illetve azok tervezett megszüntetése ellen tiltakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom vasárnap délután Vésztőn, a vasútállomás épülete előtt. A rendezvényen az Új Magyar Gárda Mozgalom Gróf Tisza István Békés megyei századának mintegy két tucat tagja is részt vett.

b. i.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy már évekkel korábban is a tiltakozás, az összefogás mentette meg a szárnyvonalakat a megszűntetéstől.

Fekete Zoltán, Okány polgármestere beszédében azt a kérdést is felvetette, hogy hol vannak az akkor szólásra emelkedők, tiltakozók, hiszen a vasúti szárnyvonalak megtartása jelenleg is közös érdek. Fekete Zoltán emlékeztette a — mintegy száz, százötven személyből álló — hallgatóságot, hogy a vésztői fűtőház idén október 22-én ünnepli építésének 110 évfordulóját. Ennek kapcsán megkérdezte: vajon ünnep vagy temetés lesz az évforduló apropóján?


A maga részéről zárszavával egyáltalán nem hagyott kétséget, hiszen azt kívánta, hogy:  „...az itt élők saját vasútállomásukon vonatra ülve jussanak el Gyimesbükkre, a Magyar Királyi Államvasutak legutolsó őrházáig a Székelyföldön.” Utána Séllei Zsigmond, a Jobbik dévaványai elnöke állt ki a vasút létjogosultsága mellett, megemlítve, hogy a hajdani Magyarország testét, mint a létfontosságú erek, úgy szőtték át a vasútvonalak.

Csüllög László helyi vállalkozó szintén a vasút megtartása mellett érvelt, összefogásra buzdított, mondván: „... Vegyük már észre, hogy szabadrablás van, lenyúlják az adófizetők pénzét. Hülyének néznek bennünket. A milliárdosok felállnak a dobogóra és éneklik: fel, fel, te éhes proletár... Vagy talán behunyt szemmel kellene járni, vagy szótlanul tűrni és húzni az igát? Ez jutott egy nemzetnek? Nem, tennünk kell ellene...”

Címkék#vésztő
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!