Közélet

2009.08.21. 17:36

MSZP: kilenc hónap munka után közel 40 millió az orosházi fürdőigazgatónak

Az MSZP szerint kilenc hónap munkaviszony után közel negyven millió forint végkielégítéssel távozott a fideszes vezetésű Orosházán a fürdő igazgatója, Pásztor Imre.

MTI - Beol.hu

Nyakó István, az MSZP szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta: álságosak, képmutatóak és hazugak a Fidesz nyilatkozatai,  hiszen a fideszes vezetésű városokban is történtek elképesztő  mértékű végkielégítések, vagyis a felelősség közös.

Utalt arra, hogy Orosháza mellett Debrecenben is voltak jelentős  mértékű végkielégítések. Az MSZP szóvivője emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány  utolsó napjaiban, az MSZP választási győzelme után rohammunkába  fizettek ki súlyos százmilliókat végkielégítésként a fejlesztési  bank, a Millenáris Kht. vezetőjének, illetve a Fideszhez közelálló  "pártkádereknek".

Nyakó István szerint az MSZP az üvegzseb-törvénnyel, az állami  vezetők végkielégítésének szabályozásával többet tett, mint eddig  bárki, aki kormányzati szerephez jutott. Tagadhatatlan tény, hogy  van feladat még, hiszen az önkormányzatoknál és az általuk  fenntartott vállalatoknál is szigorú szabályok közzé kell szorítani  a végkielégítéseket - hangoztatta.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteken közölte, pártja  szerint "az MSZP és az SZDSZ lebukott." Több milliárdot fizettek ki  a fővárosban és állami cégeknél is horribilis összegű  végkielégítésekre. Most, hogy a sajtó és az ellenzék lebuktatta  őket, a szocialisták úgy csinálnak, mintha éppen ők harcolnának a -  saját maguk által kifizetett - végkielégítések ellen ? írta az  ellenzéki képviselő közleményében.

Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken jelentette be: a kormány  maximálni kívánja az állami és önkormányzati vállalatoknál adható  végkielégítések mértékét, valamint rendeletben előírja e vállalati  körben a vezetők és menedzser szerződéssel rendelkezők  javadalmazásának nyilvánosságát.

Címkék#Orosháza
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!