Közélet

2009.09.01. 00:25

Karsai nem támogatja a 2010-es költségvetést

Nem minden szocialista képviselő támogatja a 2010-es költségvetést - derül ki a FigyelőNet interjújából, melyet Karsai Józseffel, Battonya polgármesterével készített a lap munkatársa.

FN.hu - Beol.hu

Karsai József szerint a 2010-es büdzsé a zsugorodás költségvetése, ami elfogadhatatlan számára, és ezt el is mondta Bajnai Gordonnak. A szocialista képviselő úgy véli, csak az alternatívenergia-termelés kialakításával 100 ezer új munkahely jöhetne létre, miközben 100 milliárdot lehetne spórolni a gázszámlán.

Bajnai Gordon miniszterelnök hétfő délelőtt találkozott az MSZP parlamenti frakciójával, és ismertette a kormány elképzeléseit a 2010-es állami költségvetés főbb célkitűzéseiről. Karsai József képviselőt a találkozó után kérdezte a lap.

A viharsarki politikus katasztrófálisnak ítélte a tervezetet. Mindennek az ülésen is hangot adott, jelezve, hogy szerinte tévúton jár a kormány. Nem a szétosztható torta méretét kell ugyanis csökkenteni, hanem ellenkező módon, növelni kellene a gazdaságot. Ez a zsugorodás költségvetése, ami elfogadhatatlan.

Én egészen más gazdaságpolitikát vinnék -.jelentette ki Karsai József, aki egyebek közt az alternatív energia termelésének fejlesztésével. fejlesztené a gazdaságot. Ugyancsak élesen bírálta az önkormányzatokat sújtó 120 milliárd forintos forráskivonást, hiszen - mint fogalmazott - már most is vészhelyzetben vannak a települések. Különösen felháborító, hogy az önkormányzatok költségeiben csak 30 százalékot tesznek ki a tényleges települési feladatok, 70 százalékban állami, államigazgatási feladatot látnak el. Ilyen arány mellett akarnak még elvonni.

Elmondta az észrevételeit a kormányfőnek is? - tette fel a kérdést végül az FN riportere.

- Persze hogy elmondtam, mindig elmondom - hangzott a választ, majd a Bajnai reakcióját firtartó kérdésre Karsai szűkszavúan válaszolt: Nem szokott válaszolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!