Közélet

2009.08.30. 17:09

Átcsoportosított feladatok miatt panaszkodnak az önkormányzatok

Spórolna az önkormányzatokon, ezért feladataik egy részét átcsoportosítaná a kormány. Csakhogy ezen a feladatlistán olyan tételek is szerepelnek, amelyeket főként kistelepülési önkormányzatok soha nem is végeztek. Így nemhogy megtakarítanának, esetleg még plusz kiadásaik is lehetnek.

mr1

Mezőhegyes polgármestere, Csanádi István szerint a listán szereplő munkákat eddig vagy nem is végezték, vagy szinte semmibe se került nekik, így azok elvétele nem könnyít a terheiken – számol be a hírről az mr1 - Kossuth Rádió.

Az alig kétezres lélekszámú dél-dunántúli település, Somogyvár polgármestere, Móring József Attila szerint pedig a lista egy része egyszerűen vicc, más pontjai pedig kivitelezhetetlenek. Ilyen például az a terv is, hogy az iparűzési adóval kapcsolatos munkát végzőket az önkormányzatoktól az APEH-hez csoportosítják át. Ezzel akár még plusz kiadása is lehet az önkormányzatoknak – mondja a polgármester. Szerinte a kis önkormányzatoknál lehetetlen tovább csökkenteni a létszámot és takarékoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!