Közélet

2009.08.20. 21:05

APEH-vezető, iparművész és főbíró - békési kitüntettek

Szűkebb hazánkból, Békés megyéből idén többen is magas állami elismerésben részesültek, melyet augusztus 20-án, a fővárosban vehettek át.

BEOL

Államalapításunk évfordulója alkalmából Sólyom László köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet adományozta Debreczeni János mezőberényi szövő, népi iparművésznek.

A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét vehette át Nóvéné dr. Mátrai Ágnes, az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának folyószámla-kezelési és bevallási főosztályvezetője. Augusztus 20-a, államalapító Szent István ünnepe alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült dr. Kassainé dr. Ádám Olga, a Békés Megyei Bíróság kollégiumvezetője, míg a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetését vehette át Kovács Jánosné, a Békés Megyei Bíróság tisztviselője.

Hiller István oktatási és kulturális minisztertől Bessenyei György-díjat vehetett át a fővárosban Herczeg Tamás, a Békéscsabai Ifjúsági Ház és Általános Társaskör igazgatóhelyettese. Ugyancsak az oktatási minisztertől kapott Wlassics Gyula-díjat Dombi Ildikó, a Békés Megyei IBSEN  Kht.  Kulturális Iroda vezetője és Farkas Gyula, Medgyesegyházi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Augusztus 20. alkalmából számos Békés megyei szakember kapott állami elismerést. Szabó Imre szakminiszter javaslatára a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Cserei Pálnak, a Békés Megyei Környezet- és Természetvédelmi Kft. ügyvezetőjének, a civilekért hosszú időn át végzett környezetvédelmi és természetvédelmi tevékenységéért, a térségi natúrpark működtetése érdekében kifejtett munkásságáért, nyugállományba vonulása alkalmából.

Érdemes és eredményes munkája elismerésül Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült dr. Pokorádi András, a Békés Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal kerületi főállatorvosa, dr. Rigóné dr. Gyeraj Judit, a Békés Megyei Földhivatal osztályvezetője, dr. Szalai Katalin, a Békés Megyei Földhivatal Gyulai Körzeti Földhivatal hivatalvezetője és Matuska Sándor, az MVH Békés Megyei Kirendeltség vezetője.

Érdemes és eredményes munkája elismerésül Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült dr. Pokorádi András, a Békés Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal kerületi főállatorvosa, dr. Rigóné dr. Gyeraj Judit, a Békés Megyei Földhivatal osztályvezetője, dr. Szalai Katalin, a Békés Megyei Földhivatal Gyulai Körzeti Földhivatal hivatalvezetője és Matuska Sándor, az MVH Békés Megyei Kirendeltség vezetője. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!