Közélet

2009.07.15. 17:10

Bírósági adok-kapok orosházi módra

Nem nyugodott bele a bíróság döntésébe Pleskó Pál orosházi képviselő. Az azóta önkormányzati miniszterré kinevezett Varga Zoltán jelentette őt fel nagy nyilvánosság előtt történt becsületsértés miatt.

cs. i.

Mint arról akkoriban beszámoltunk, 2008 nyarán egy árpádsávos zászló gerjesztett komoly vitát a politikai ellenfelek között Orosházán, aminek a következménye lett a keresetlen szavakkal való dobálózás, szócsata. Az ügy kapcsán a másodfokon eljáró bíróság Varga Zoltánnak adott igazat. Pleskó Pál a Legfelsőbb Bíróságnál keresi igazát, ítéletre vár.

Más ügye is van a képviselőnek, erről is beszámolt szerdai sajtótájékoztatóján. Kiderült, hogy 2006-ban Pleskó Pál egy hirdetési újságban fotóval, szöveggel megjelentetett egy hirdetést Gyurcsány Ferenc és Fetser János kézfogásáról, amin kísérő szöveg is volt. Fetser János úgy érezte, a hirdetés megszövegezése rá nézve indokolatlanul bántó, emberi méltóságát sértő, alkalmas hátrányos megítélésre.

Ezzel kapcsolatban a bíróság indoklásában úgy fogalmazott, hogy a közszereplőnek, a politikai tevékenységével kapcsolatban megfogalmazott kritikákat tűrnie kell, a véleménynyilvánítás személyiségvédelmet akkor se alapoz meg, ha az indokolatlanul bántó, vagy sértő. Az elsőfokú bírósági ítéletet a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta.

Pleskó Pál kitért pártja jelenlegi helyzetére. Elárulta, korábban az orosházi szervezet az MDF belső ellenzéke volt, ma már nyíltan támadják Dávid Ibolya politikáját. A sajtó munkatársai megtudták, napjainkban 39 tagja van az MDF-nek a városban, miután a közelmúltban négyen felfüggesztették tagságukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!