Közélet

2009.04.01. 14:51

Feljelentés a Gyula Várfürdő korábbi vezetőivel szemben

Szerdán Cséfán Lajos, volt fürdőigazgató és ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a helyi jobboldali frakció nevében Gajda Róbert képviselő, a gyulai Fidesz elnöke. A feljelentés alapját a két, a közelmúltban elvégzett vizsgálat képezi. Eszerint 25 millió forintos kár érte a Várfürdőt.

cs. á.

— Az ellenőrzések megállapításai számos bűncselekmény elkövetésének gyanúját vetik fel, melyekkel összefüggésben legalább 25 millió forint összegű kár érhette Gyulai Várfürdőt, mindannyiunk közös tulajdonát. Az ellenőrzések megállapításai további bizonyítást tesznek szükségessé, ez azonban már a nyomozó hatóság feladata.

Mint a gyulai emberek képviselői, erkölcsi kötelességünknek éreztük, hogy feljelentést tegyünk a bűncselekmény-gyanús esetek kivizsgálása érdekében. Szeretnénk a nyilvánosság tudtára adni, hogy milyen, a közvagyont károsító esetek gyanúja miatt tettünk feljelentést — fogalmazott a beolnak Gajda Róbert képviselő. A Fidesz városi elnöke elmondta, az ellenőrzések megállapításai szerint a Várfürdő Kft-nél 83 komplett számítógépes konfiguráció nem volt megtalálható a leltárban.

— Az ellenőrzések megállapításai szerint a Várfürdő Kft. a Pannon GSM Zrt-vel kötött mobiltelefon flottaszerződés alapján több száz személynek biztosított előfizetést, köztük soknak semmi köze nem volt a fürdőhöz. Az előfizetők összesen több millió forint értékű számlát nem fizettek ki, helyettük a Várfürdőnek kellett fizetni, de a vezetők ezt nem hajtották be a tényleges adósoktól. Az ellenőrzések szerint az üzemanyag és tisztítószer elszámolások hiányoznak, illetve szabálytalanok voltak, ezen kívül több százezer forintos olyan kifizetéseket tártak fel az ellenőrzések, amelyek szintén kárt okozhattak a fürdőnek — mondta Gajda Róbert.

A helyi polgármesteri hivatal belső ellenőrzési csoportja a képviselő-testület 2008. decemberi határozata alapján elvégezte a Gyulai Várfürdő Kft. 2007-2008. évi működésének átfogó vizsgálatát. Ezzel párhuzamosan az új ügyvezető, Kovacsics Imre utasítása alapján a Gyulai Várfürdő Kft. saját belső vizsgálatot is végzett.

Gajda Róbert úgy látja, az ellenőrzések eredményét megismerve kijelenthető, hogy a két ellenőrzés megállapításai egymást alátámasztják.

Az ügyben kerestük Cséfán Lajost is, de ő jelezte: nem kíván nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!