Közélet

2009.03.05. 12:00

Bokrost Borossra cserélné a Békés megyei MDF

Bokros Lajos jelölését elutasítja, helyette pedig Boross Péter, volt miniszterelnököt javasolja az MDF Békés megyei választmánya az Európai Uniós választáson a párt listavezetőjének.

f. m.

A párt Békés megyei szervezete a lista második befutójaként Olajos Pétert, a párt alelnökét és jelenlegi EU-parlamenti képviselőjét határozta meg. A megyei választmányi ülés határozatáról péntek délelőtt Takács Péter, a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Az MDF elnökségének múlt héten nyilvánosságra hozott jelöltlistája – amelynek az élén Bokros Lajos, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere áll – nem csupán a pártban, de az egész magyar közéletben nagy visszhangot váltott ki – beszélt az előzményekről Takács Péter.

— Bokros Lajos személyiségével kapcsolatban sokmindent el lehet mondani, de azt nem, hogy integráló hatású lenne. Megosztó annál inkább — fejtette ki a megyei elnök, hozzátéve, hogy az egykori pénzügyminiszter tevékenysége alatt egyetlen MDF-es politikustól sem jelent meg nyilatkozat arról, hogy szimpatizálna a Bokros-csomag kiötlőjének tevékenységével.

A szerda esti választmányi gyűlés egyhangúlag Boross Péter mellett tette le a voksát. Indoklásul Takács Péter elmondta, a volt miniszterelnök személye, eddigi politikai tevékenysége kifejezi azt a jobbközép politikát és értékrendet, amely a pártot jellemzi.

Lapunk kérdésére elmondta, nem tudnak róla, hogy ezidáig más megye is jelölte volna Boross Pétert listavezetőnek, de ez – mint fogalmazott – a javaslat értékéből mit sem von le. A párt elnökségének egyébként csak javaslattételi joga van a lista összeállításában, a jelöltek személyéről a szombati országos választmányi gyűlésen születik döntés, amelyen négy delegált képviseli megyénket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!