Közélet

2009.02.19. 10:54

Parasztos ízekkel készül az Utazás kiállításra az orosházi múzeum

Az Orosházi Szántó Kovács János Területi Múzeum a hagyományos szerepvállalása mellett a turizmus, az idegenforgalom területein is együttműködik a városi elképzelésekkel.

cs. i.

Orosháza városmarketingjében megfogalmazták, hogy Gyopárosfürdő mellett a gasztronómiai lehetőségekre helyezik a hangsúlyt. Ennek az idei nemzetközi Utazás kiállításra való készülődésben ezer jelét adják.

Orosháza az ízek városaként méltó módon kíván megjelenni egy olyan standdal, ahol a híresen jó falatokat kóstolni is lehet majd. A múzeum szakemberei ehhez szakmai hozzáértésüket és eszközeiket is adják.

A nemzetközi hírű az orosházi libamáj és az orosházi kenyér népszerűsítése a céljuk, de  magyaros gasztronómia és konyhakultúra látványát is szeretnénk a kiállításon megjeleníteni. Az orosházi installáció részeként nem hagyományos kínáló pultot alakítanak ki, hanem berendeznek egy népi, paraszti konyhát, ahol a kiállítás látogatói meggyőződhetnek majd a finom falatok ízvilágáról is kóstolás közben - tudtuk meg Rózsa Zoltán múzeumigazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!