Közélet

2009.01.23. 12:33

Szokatlan összhang az orosházi képviselő-testületi ülésen

Orosháza képviselő-testülete szokatlan gyorsasággal és közös akarattal szavazta meg a péntek reggeli ülésére kitűzött napirendeket. Igaz, csak tizenhét városatya volt jelen, és nem is kellett sok témával foglalkozniuk.

cs. i.

Egyebek közt a folyékony hulladékszállításra vonatkozó önkormányzati rendelet, a Kulturális Kapcsolatok Egyesületével megkötendő együttműködési megállapodás került terítékre.

A város közigazgatási területén közszolgáltatási szerződés keretében a települési folyékony hulladék szállítása volt az első téma. Közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a munkát az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. 2009 februárjától 2013. december 31-éig.

Két álláshelyet véglegesen megszűntettek a Kossuth Lajos Közoktatási Intézményben, majd több pályázati önrész biztosítását is megszavazott a testület.



Egy képviselői kérdésre reagálva — tartós távolléte miatt a kulturális osztály vezetőjének a helyettesítésével az összevont általános iskolák vezetőhelyettesét bízták meg — a címzetes főjegyző, dr. Hegedűs Mária elmondta: a főállású közalkalmazott négy órában látja el ezt a munkát, munkajogilag minden rendben van.

Pleskó Pál (MDF) pedig arra figyelmeztette társait, közeleg a vagyonnyilatkozatok leadási határideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!