Közélet

2008.12.19. 12:00

Az orosházi kórház nem lett súlyponti

Minősítsék súlyponti kórházzá az orosháziak egészségügyi intézetét — ezzel a napirend előtti témával vette kezdetét pénteken reggel az orosházi képviselő-testületi ülés.

cs. i.

Dr. Dancsó József emlékeztette képviselőtársait arra, hogy ez a szándék hónapokkal korábban megfogalmazódott, a kezdeményezést dr. Gervain Mihály igazgató az orosházi testület előtt is érveivel alátámasztotta. A képviselők támogató határozata mellett az is elhangzott akkor, az átminősítés érdekében fogjanak össze a térség országgyűlési képviselői.

Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza alpolgármestere a parlamentben történtekről számolt be. Elmondta, egyeztetett a mezőkovácsházi térség két politikusával is, dr. Spiák Ibolya és Karsai József is támogatásáról biztosított.

Az egészségügyi törvényhez kapcsolódó módosító indítványunkat a parlament 167 igen és 207 nem ellenében elvetette. A szocialista oldalon Fetser János igennel, Karsai József nemmel voksolt, Varga Zoltán nem vett részt a szavazáson. A fideszes politikusok is igen szavazatukat adták — sorolta a történteket dr. Dancsó József, aki szerint súlyponti kórházként finanszírozási többlethez jutna az orosházi.

Varga Zoltán hozzászólásában úgy reagált, a fenntartóra nem tudni, mit ró ez a besorolás. Tárgyalni kell erről a szakminiszterrel. Pleskó Pál az orvoshiányt emlegette, dr. Kalmár Mihály a kórház piaci alapokra helyezett gazdálkodása kapcsán a nehézségekre figyelmeztetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!