Közélet

2008.08.11. 17:26

Szilárd burkolat minden újkígyósi utcán

Hamarosan a megye egyik „legjárhatóbb” települése lesz Újkígyós. Az akadálymentesítési program mellett szilárd burkolatot kap minden út és könnyebben közlekedhetnek a kerékpárosok.

Cs. Á.

Összesen harmincötmillió forintból valósulhat meg Újkígyóson a gondozási központ akadálymentesítése. Az eszközbeszerzés mellett modernizálni fogják a tálalókonyhát is, feltéve, hogy ez a pályázat sikerrel szerepel a megmérettetésen. Ha a helybeliek elképzeléseit pozitívan értékelik a döntéshozók, a teljes bekerülési költség kilencven százalékát regionális keretből finanszírozzák. Korábban a képviselő-testület arról döntött, hogy az intézmény teljes akadálymentesítésére ad be pályázatot.

A regionális fejlesztési tanács asztalára akkor egy huszonötmilliós projekt került, melyhez Újkígyósnak igen magas, tizenötmillió forintos saját erőt kellett volna biztosítani. Erről a lehetőségről végül lemondtak a kígyósiak, hiszen ha a másik pályázat sikeres lesz, ahhoz a tizenöt helyett csak három és fél milliót kell saját erőből hozzátenni.

Időközben aláírták a szerződést a finanszírozó szervezettel a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére, amit a kivitelezéshez szükséges ajánlatkérések követnek.

A polgármesteri hivatal felújításához ötmillió forint saját forrást kell elkülönítenie a helyi önkormányzatnak, az összesen tizenötmilliós projekt révén viszont megújul a hivatal mögötti terület. Szebellédi Zoltán polgármester elmondta, akadálymentes parkolókat alakítanak ki a belső udvarban, s fedett rámpa vezet majd odáig. Átalakítják a mosdókat, hogy azok a mozgásukban korlátozott, kerekes székes emberek számára is könnyebben legyenek használhatók. A beruházást előreláthatóan még az idén befejezik.

Megkezdődtek a kerékpárút építésének a munkálatai

A napokban megkezdődtek egy másik, a közlekedést könnyebbé és biztonságosabbá tevő beruházás kivitelezési munkálatai. A kerékpárutak építésére vonatkozó szerződés megkötése ugyan csúszott, mert a Magyar Aszfalt megtámadta a képviselő-testület döntését, ám a közbeszerzési döntőbizottság végül az eredeti döntést hagyta helyben, vagyis a Caementárius Kft. végezheti a kivitelezést.

 

Címkék#Újkígyós
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!