Közélet

2008.08.17. 18:06

Húszmilliós beruházásra készülnek Malomasszonykertben

A békési Malomasszonykert lakói néhány hónapja még azért küzdöttek, hogy a településrész nevéből tűnjön el a tanya elnevezés. Most viszont egy új beruházás készülődik a területen.

P. G.

Trópusi hőség fogadott bennünket pénteken délelőtt Malomasszonykertben. A hőmérő higanyszála még árnyékban is jóval 30 fok fölé kúszott, s a kánikulában, aki csak tehette, az árnyékba menekült, így a településrészen is viszonylag kevesen mozogtak. Az egyik fa kellemes árnyékában Sebestyén Lászlóné és Papp Mihály beszélgetett éppen a világ dolgairól, de kérésünkre néhány percre megszakították a gondolatmenetüket.

— A fiam és a lányom is itt lakik Malomasszonykertben, és korábban én is itt éltem — mutatott körbe Sebestyén Lászlóné. — A terület sokkal nyugodtabb, mint a városközpont. Jó a levegő és tapintható a csend.
Hasonlóan vélekedett a környékről Papp Mihály is, akinek egy kis háza és telke található a városrészen. — Folyamatosan szaporodik a Malomasszonykerthez tartozó postaládák száma, ami azt is jelenti, hogy egyre többen költöznek és vásárolnak ingatlant ezen a településrészen — mesélte a férfi. Arról viszont még nem tudtak, hogy hamarosan egy több mint 20,5 millió forintos beruházás kezdődik el itt, amelynek során a terület nagy részén kiépítik a vezetékes ivóvízhálózatot.

— A legtöbb háznál van fúrott kút és hidrofor, de ivóvízért ide járnak a Malomasszonykert elején található közkifolyóhoz. Ráférne az itt élőkre az újítás — értékelték röviden a küszöbön álló fejlesztést.
A beruházásnak amellett, hogy jelentősen javíthatja a helyiek életminőségét, összetettebb gazdasági okai is vannak. A munkálatok során kialakítanak egy 2850 méteres gerinchálózatot, amelynek köszönhetően 100 ingatlan csatlakozhat az ivóvízvezetékhez. Mindez alapot jelenthet egy lakóövezet kialakításához is, hiszen a terület alkalmas arra, hogy szabályos alakú telkeket alakítsanak ki rajta.

Még több lépés várható

— A fejlesztés már régóta indokolt, hiszen a város így tud terjeszkedni Békéscsaba felé, míg a területen elhelyezkedő zártkertek nagysága, illetve az utak szélessége áttervezés nélkül megfelel az építési szabályzatokban leírtaknak — tájékoztatta lapunkat Csomósné Ottlakán Magdolna, a békési önkormányzat sajtóügyekért felelős referensre. Ahhoz, hogy a terület valóban lakóövezetté váljon, még több lépést kell megtenni, így szükséges a szennyvízhálózat kiépítése, az út- és járdaépítés, valamint a csapadékelvezetés.

 

Címkék#Békés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!