Közélet

2008.06.25. 12:38

Összevont orosházi általános iskolák: bűvészmutatványokat is bevetettek

Négy általános iskola összevonásával kezdte meg a 2007/2008-as tanévet Orosháza Város Általános Iskolája. A szerdai tanévzáró értekezletre Pusztainé Szabó Margit igazgató 50 oldalas összegzést készített.

cs. i.

A majd 2000 diák nevelő-oktató munkájában résztvett 163 pedagógus hallgatta az évértékelőt. Az intézményvezető úgy fogalmazott, a fenntartó teherbíró képessége egyre kisebb, ennek ellenére az idei költségvetésben 29,5 millió forinttal többet biztosított, miközben az állami támogatás 64 millió forinttal csökkent.

Az igazgató készített egy összevetést, amiből kiderült, 2006 és 2008 között 12 százalékkal csökkent a feladatokhoz utalt támogatás mértéke (miközben az illetmények emelkedtek a járulékterhekkel együtt, az energiaárakról nem is szólva).

Néha „bűvészmutatványokra” volt szüksége az orosháziaknak a zavartalan működéshez.  Az igazgató a személyi feltételek elemzése közben utalt arra is, hogy egyre gyakoribbá válik az úgynevezett áttanítás, ez a tendencia a kicsi óraszámú tantárgyak esetében jellemző.

A tárgyi feltételek kapcsán kiderült, szinte minden intézményét felújíttatta az önkormányzat, az Eötvös tagintézmény a kivétel. Ám az ide tervezett nagyrekonstrukcióra beadott pályázat már az első körön sikeresen túljutott. Ez egy 500 milliós beruházás lesz, ha forrásokat nyer Orosháza.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!