Közélet

2008.06.11. 11:45

Októberben házasodott volna - vasárnap hozzák haza a katona holttestét

A szeghalmi városháza előtt kitették a fekete zászlót és félárbócra engedték az országzászlót, gyászolva és emlékezve az Afganisztánban hősi halált halt Kovács Gyulára.

ny. l.

A szeghalmi városvezetés minden segítséget felajánlott az Afganisztánban bombarobbanás miatt kedden elhunyt katona édesapjának és húgának. Macsári József polgármester a Beolnak elmondta: tudomása szerint vasárnap hozzák haza Afganisztánból Gyula holttestét, és kedden 16 órakor temetik el Szeghalmon a Gyarmatoldali temetőben.

Macsári József felajánlotta a hozzátartozóknak, hogy felviszik őket Ferihegyre, ahol vasárnap tiszteletadás mellett fogadják a katona holttestét. Ugyanezt a Honvédelmi Minisztérium is felajánlotta. Annyi tudni lehet, hogy a Magyar Honvédség és a Honvédelmi minisztérium egyaránt magas szinten képviselteti magát a keddi temetésen, de személyekről még nem adtak tájékoztatást.

Kovács Gyula és menyasszonya a közelmúltban Budapesten vett lakást, októberben tartották volna az esküvőt, és a tűzszerész ekkor ünnepelte volna 30. születésnapját is. A pesti lakás ellenére Gyula mindig szeghalminak tartotta magát, így nem lehetett kérdéses, hogy itt kísérik végső földi útjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!