Közélet

2008.06.19. 12:02

Normalizálódott a belvízhelyzet Békéscsabán

Reggelre normalizálódott a belvízhelyzet Békéscsabán - tudatja közleményében Vantara Gyula polgármester.

BEOL

Szerdán a hirtelen nagy intenzitású csapadék a városi csapadékvíz elvezető rendszert jelentősen megterhelte. Városszerte tapasztalhatóak voltak kis ideig tartó ingatlan elöntések - olvasható a közleményben.

Ezért a kialakult helyzet miatt 2008. június 18-án 15 órkor elsőfokú belvízvédelmi készültség elrendelésére volt szükség.  Ismételten jelentős probléma alakult ki a Halastó, Kárász utca környékén, ahol sok telket elöntött a víz.

A belváros jelentős részét levezető Bethlen utcai sánc tehermentesítésére a Csányi utcai szivattyútelep kapacitásának növelésére tűzoltó autó került beállításra. A tűzoltóság ezen kívül 7 helyen szivattyúzott (Wlassics sétány, Lepény Pál u, Tessedik u 11 Aulich Erdélyi sor sarok, Linemar telephely, Lóránttffy u 72, Festő u 19.)

A zártcsatorna-dugulások elhárítására is történtek munkavégzések (Paróczai, Wesselényi Degré u Bajza u stb.) A Városüzemeltetési Osztályra 22 bejelentés érkezett, melyek kivizsgálása megtörtént, és a szükséges beavatkozások szervezése folyamatosan történik - írja közleményében Békéscsaba polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!