Közélet

2008.06.29. 13:46

Az emberiség szolgálatára kiképezve - diplomaosztó az egészségügyi szakon

Ápoló szakon mintegy ötvenen, általános szociális munkás szakon mintegy százan végeztek Gyulán, a Tessedik Sámuel Főiskola Egészségügyi Fakultásán. Az oklevélátadó ünnepséget ma tartották, melyen dr. Köteles Lajos igazgató munkáját a fakultás tanácsa A gyulai főiskoláért kitüntetéssel ismerte el.

BEOL

A tudományos és oktatásszervező munkájáról a határainkon kívül is ismert dr. Köteles Lajos 2000 óta vezeti az egészségügyi főiskolát. A diplomaátadó ünnepségen a fakultásigazgató elmondta, hogy a gödöllői Szent István Egyetemmel együttműködve látják a továbbfejlődés lehetőségeit.

Dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora hangsúlyozta, manapság muszáj összekapcsolódni a felsőoktatásban, főként demográfiai okok miatt. Dr. Puskás János, a Tessedik Sámuel Főiskola rektora törekvéseikről jelezte: a legszélesebb körben szeretnének képzéseket nyújtani.

Az ápolókat és a szociális munkásokat az emberiség, javára, szolgálatára készítették fel, a friss diplomások erre tettek esküt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!