Közélet

2008.02.12. 09:27

Akár vissza is hívhatja tisztségéből az MSZP Karsait

Jövő heti ülésén dönt az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvény zárószavazásától távol maradó Farkas Imre és a jogszabályra nemmel voksoló Karsai József ügyéről - tájékoztatta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgatója hétfőn az MTI-t.

MTI

A képviselők ügyét a frakció etikai bizottsága vizsgálja meg, és tesz javaslatot a büntetésre - közölte a politikus. Varju László elmondta: a büntetés lehet pénzbüntetés, továbbá tisztségből való visszahívás, illetve figyelmeztetés küldése a képviselő pártszervezetének. Mint mondta, a szavazásban való "nem részvétel" ötvenezer forintos büntetést von maga után.

AZ MSZP-frakció február 4-i, évadnyitó ülésén Farkas Imre azt kérte, a képviselőcsoport járuljon hozzá ahhoz, hogy ne kelljen részt vennie az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, ki nem hirdetett törvény zárószavazásán, míg Karsai József a "nem" szavazatához kért hozzájárulást.

A frakció nem járult hozzá kérésükhöz. Karsai József azzal indokolta döntését, hogy a választókerületében élő polgármesterek titkos szavazáson azt javasolták, ne támogassa a jogszabályt

Az MSZP parlamenti frakciója az egészségbiztosítási törvényjavaslat tavaly decemberi végszavazásakor egy kivételével igennel szavazott. Farkas Imre igazolatlanul távol maradt a voksolástól, mert - mint később ezt elmondta - nem akarta megszavazni a jogszabályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!