Közélet

2008.01.14. 14:14

Tóth Károly az indulatmentes közéletért

Tóth Károly kezdeményezi, hogy a nemzetbiztonsági bizottság indítson vizsgálatot a politikai élet szereplői elleni támadások ügyében. Egyben szorgalmazza: a bizottság kezdjen érdemi egyeztetést a gyülekezési törvény módosításáról. Mindezeket a békéscsabai képviselő a közéletben elszaporodott indulatok megállítása érdekében tartja fontosnak

BEOL

A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke egyebek közt ezt írja: a közéletben egyre inkább eluralkodó indulatok megállítása minden demokratikus politikai erő közös feladata és felelőssége.

Erre csak úgy van lehetőség, ha a közélet szereplői minden lehetőséget felhasználnak, amely hozzájárulhat a nyugodtabb politikai közhangulat kialakulásához. Erre most azért is szükség van, mert 2008-ban legalább egy népszavazás biztosan lesz és 2009-ben európai uniós képviselő választásokra kerül sor. El kell érni, hogy az érvek nemes küzdelmében hozhassák meg döntéseiket a választópolgárok! - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Tóth, majd így folytatja: az MSZP már támogatásáról biztosította Szabó Máténak, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának javaslatait a gyülekezési törvény néhány pontjának újragondolásáról, benne a parlament előtti tüntetések engedélyezésének újragondolását.

Ezért kezdeményezem, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága februárban kezdjen érdemi egyeztetést a szükséges és lehetséges változásokról.

Ugyancsak javaslom, hogy a bizottság vizsgálja meg az utóbbi időben elszaporodó, a politikai közélet szereplői – jobb és baloldalon egyaránt – elleni támadások, fenyegetések megelőzésének és az elkövetők felderítésének lehetőségeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!