Közélet

2008.01.25. 17:15

Nagyszabású Guinness-rekordra törnek a fürdővárosban

Különleges rekord felállítására készülnek Gyulán. A februári Reneszánsz Karneválon mutatják be ugyanis azt a takarót, mely nem is elsősorban anyagával, hanem sokkal inkább méretével vívhat ki elismerést.

Cs. Á.

A hetvenszer hetven centiméteres darabokból összeállított monumentális textília végső kiterjedésére egyelőre csak tippelni lehet, hisz a szervezők még sok beküldött darabra számítanak. A programból természetesen senki nincs kizárva, így rusztikus brokátból, bársonyból vagy szaténból készült munkájával bárki bekerülhet a híres Guinness-rekordok könyvébe. Ezt ugyanis már most biztosra ígéri dr. Perjési Klára polgármester.

— Legidősebb lányomat kérdeztem meg, van-e olyan ötlete, amellyel magunkra vonhatjuk a szélesebb közvélemény figyelmét. Ő a reneszánsz takaró elkészítése mellett voksolt. Ilyet eddig még senki nem készített, így borítékolható a Guinness-siker — ecsetelte Perjési Klára.

Úgy tudjuk, a nagyszabású programban már a megyei népművészeti egyesület is részt vesz, s számos kézimunka szakkör csatlakozott a felhíváshoz. A szervezők külön díjazzák majd a legszebb beküldött darabot és legszebben hímzett monogrammot. Ha a nagy mű elkészül, akkor a négy méter magas sátorrendszer egyik, 300 négyzetméteres falán tekinthetik meg az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!