Közélet

2008.01.16. 18:53

Békés megye is lottólázban ég

Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye halmozódott fel az ötös lottón. Egyre több olyan Békés megyei véli, hogy itt az ideje megkísérteni a szerencséjét, aki eddig nem lottózott.

F. G. K.

Kétmilliárd 323 millió forint: ennyit vihet haza az, aki eltalálja valamennyi számot az ötös lottón. Az összeget nem csak kimondani hátborzongató, de a súlya is irdatlan: tízezresekben 230 kilogramm lenne. Ha egymásra raknánk a bankókat, egy 12 emeletes ház magasságát kapnánk, ha pedig sorba rendeznénk a Szent Istvánokat, akkor 35 kilométernyi hosszan gyalogolhatnánk mellette. Ilyen kecsegtető nyereménynél természetes, hogy kitört a lottóláz megyénkben is. Míg egy átlagos héten 180—200 ezer tippet adnak fel a Viharsarokban, a múlt héten már több mint 360 ezer fogyott — tudtuk meg a Szerencsejáték Zrt. munkatársától. Persze, nem csak a Békés megyeiek ikszelgetnek. A határhoz közeli lottózók előtt az utóbbi hetekben mind több román rendszámú autó áll meg. Ugyanez fordítva is igaz: ha Romániában halmozódik fel nagy nyeremény, a magyarok lépik át a határt, Fortuna kegyeit keresve.

Tavaly 63-an nyertek több mint egymillió forintot megyénkben valamelyik szerencsejátékon, de korábban akadtak ennél jóval nagyobb fogások is. Három éve Battonyán a mostaninál csak valamivel kisebb összeget, 2 milliárd 302 millió forintot oszthatott szét tagjai között egy baráti társaság. Ehhez képest aprópénznek tűnhet, pedig jó kis summa az a 340 millió is, amit egy Békéscsabán feladott ötös lottó szelvény ért. A pénzért szinte azonnal jelentkezett is a tulajdonos.

Olyan is megesik, hogy a meggazdagodott szerencsés hetekig „lapít”, annak ellenére, hogy ha átvenné és befektetné az összeget, több százezer forint kamatot tehetne zsebre naponta. Ilyen tételnél azonban nem feltétlenül a kamat a fontos, hanem az, hogy miként fialtassuk a bankókat úgy, hogy ne menjen híre a szerencsénknek.

Egy felmérés szerint nagy összegű nyeremény esetén az embereknek mintegy ötven százaléka azonnal otthagyná munkahelyét. Csak egy a baj: az, hogy egy szelvényen játszva megnyerjük a lottó ötöst,  akkora bravúr lenne, mintha egy hatoldalú dobókockával egymás után kilencszer hatost dobnánk. Ez azonban nem szegheti a kedvét a vérbeli játékosoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!