Közélet

2007.12.06. 16:15

Már nem egy a zászló Orosházán

Orosházán hónapok óta beszédtéma, hogy nincs minden rendben az önkormányzati többséget alkotó Fidesz és MDF politikusai között. Most felgyorsultak a folyamatok: Dominkó Sándor társadalmi alpolgármester lemondott tisztségéről, vele együtt Pleskó Pál és Kalmár Mihály pedig kiléptek a polgári frakcióból.

K. Gy.

A Hír6 tudósítása szerint a téma december 21-én kerül a helyi képviselő-testület elé. Dominkó Sándor a Beolnak elmondta: döntésének vannak privát és politikai okai is.

Egyrészt egy agrárvállalkozást vezet, ami szintén teljes embert kívánt, így felőrölte idejét és erejét, hogy naponta többször meg kell tennie a Tatársánc és Orosháza közötti távot a megye egyik legcsapnivalóbb mellékútvonalán. Ezen túl fideszes alpolgármester-társaival - Dancsó Józseffel és Molnár Bélával - is sok kérdésben másként gondolkodtak, ami igaz volt a teljes frakcióra is: a képviselő-csoportban nem jelent meg hangsúlyosan a demokrata fórumosok kisebbségi véleménye az egyszerű többséges szavazati modell miatt. Ez volt az oka, hogy Pleskó Pállal és dr. Kalmár Mihály egészségügyi tanácsnokkal a frakción kívül folytatják a politizálást.

Dominkó hangsúlyozta: ezzel ugyanúgy segíteni tudják Németh Béla polgármestert, aki függetlenként került a város élére ugyan, de alapítója volt az MDF helyi szervezetének 1988-ban, sőt az első ciklusban a párt alpolgármestereként dolgozott. Mi több: bizonyos fokig erősíthetik is pozícióját, hiszen nem köti őket frakciófegyelem, így bizonyos érdekeket differenciáltan jeleníthetnek meg a képviselő-testületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!