Közélet

2007.10.03. 15:53

Turisztikai fejlesztésekre szánt milliárdok a Dél-Alföldön

Újabb jelentős pályázati felhívást ismertetett mai sajtótájékoztatóján dr. Balogh László, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Az 58 milliárd forintos forrás a turisztikai beruházások támogatására áll rendelkezésre október 4-től.

BEOL

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében mintegy 31 milliárd forint állt rendelkezésre, ezzel szemben 2007-2013 között 300 milliárd forint támogatja a turizmus szektor fejlődését az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében.

Csütörtöktől elérhetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján a turisztikai termék- és attrakciófejlesztést támogató pályázatok. Ezek segítségével a Dél-Alföldön 50 projekt részesülhet 25 milliárd forint támogatásban. Az uniós pályázati források három turisztikai területre koncentrálódnak: turisztikai termék- és attrakciófejlesztés; turisztikai fogadóképesség javítása és turisztikai desztináció-menedzsment fejlesztése.

Dr. Balogh László elmondta, a fejlesztések fő célja a régió turisztikai vonzerejének növelése, valamint a magas minőségű turisztikai termékek és szolgáltatások fejlesztése. A beruházások keretében például meglévő fürdők új szolgáltatásainak létrehozására, meglévő szolgáltatások színvonalának emelésére; technológiai, valamint infrastrukturális fejlesztésekre; tájékoztató eszközök beszerzésére, kihelyezésére lehet pályázni. Lehetőség nyílik többek között múzeumok, tájházak, tematikus bemutatóhelyek, témaparkok és épített örökségek turisztikai célú, látogatóbarát fejlesztésére, valamint kulturális és gasztronómiai rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztésére; a bor- és pálinkaturizmushoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre is.

A kiírásokra önkormányzatok és azok intézményei; önkormányzati társulások, non-profit szervezetek, gazdasági társaságok, vállalkozások, egyéni vállalkozók nyújthatnak be pályázatot. Dr. Balogh László a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy az elkövetkezendő hónapokban további pályázati források nyílnak majd meg, melyek nagymértékben elősegíthetik a régió fejlődését és felzárkózását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!