Közélet

2007.10.19. 17:53

Csatornázási anomáliák és beváltatlan ígéretek

Sajtótájékoztatót tartott az SZDSZ és az MSZP is a pénteki békéscsabai közgyűlés után. Az SZDSZ-es Velkey Gábor többek között azt furcsállotta, hogy az önkormányzati lapot, a Csabai Mérleget Debrecenben nyomtatják. Az MSZP-s Hrabovszki György és Miklós Attila arról beszélt, hogy a mostani városvezetés csak ígéri a munkahelyek teremtését. Pap János a szennyvízberuházás anomáliáiról beszélt.

F.G.K.

Érthetetlen lépésekről beszélt pénteken a békéscsabai közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján két SZDSZ-es politikus. Velkey Gábor többek között azt furcsállotta, hogy az önkormányzati lapot, a Csabai Mérleget Debrecenben nyomtatják, holott Békéscsabán legalább öt vállalkozás végezhetné ezt a munkát. Pap János a szennyvízberuházás anomáliáiról beszélt. Mint mondta, az előző városvezetés még úgy tervezte a szennyvízprogramot, hogy nem uniós pénzből ugyan, de az egyébként is feltúrt utcákban járdát, kövesutat építenek. Így egy füst alatt több fejlesztés ért volna célba.

Elfogadta Békéscsaba 2007—2011-re szóló ifjúsági koncepcióját a városi képviselő-testület — jelentette be pénteken, a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Hrabovszki György és Miklós Attila. A szocialista képviselők kifejtették: el kellene érni, hogy a fiatalok ne vándoroljanak el a megyéből. Ehhez többek között új munkahelyekre lenne szükség. A politikusok úgy vélik, a fideszes városvezetés az elmúlt egy évben nem váltotta be az erre vonatkozó ígéreteit. A Budapest Bank nemrég ugyan további 300 alkalmazottnak adott munkát, de ez még az előző városvezetés érdeme.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!