Közélet

2007.10.20. 18:17

Aláírásgyűjtési botrány Békéscsabán: lemondatná a képviselőt a baloldal

— Azonnali intézkedést ígért a törvényszegés megszüntetéséért Hrabovszki Mihály, a békéscsabai önkormányzat oktatásért felelős osztályvezetője — közölte szombaton Velkey Gábor. Az SZDSZ-es országgyűlési képviselő ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a város 2. számú általános iskolája tanári szobájában előző nap megtalálták a Fidesz népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtő ívét. Az iskolába Vrbovszki Viktor, a körzet fideszes egyéni önkormányzati képviselője vitte be a kérdőívet.

P. G.- P. R.

Az ügyben hallatta a hangját Vantara Gyula, Békéscsaba fideszes polgármestere is. A városvezető jelezte, teljesen egyértelmű, hogy nem lehet közintézményben aláírást gyűjteni. — Az ünnepek után tájékozódom a kérdésben, de az már biztos, hogy kirívó esetről van szó, és ilyen nem fordulhat elő többet — fogalmazott. A Fiatal Baloldal Békéscsabai szervezete ugyanakkor arra kérte a Fideszt, a Fidelitast és Vantara Gyulát, szólítsák fel lemondásra a képviselőt.

Vrbovszki Viktor szerint műbalhéról van szó, nem gyűjtöttek aláírást az intézményben. Mint mondta, régóta jó viszonyban van az iskola igazgatójával, aki kért tőle íveket. Ezeket vitte be, s mivel az igazgatónak a tornateremben volt dolga, a tanáriban hagyta. Később egy, a fénymásolóban maradt ívvel ment be egy pedagógus az SZDSZ-irodába. A lemondatásával kapcsolatos felszólításra annyit mondott Vrbovszki Viktor, a baloldali politikusok először saját házuk táján nézzenek körül, hiszen semmi olyan nem történt, ami például a Zuschlag-ügyhöz hasonló lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!