Közélet

2007.08.31. 17:34

Továbbra is rejtély, miért halt meg a 16 éves Roland

A család továbbra sem tudjaa feldolgozni annak a 16 éves fiúnak a váratlan halálát, aki biciklizés közben lett rosszul és hunyt el. Egyelőre rejtély, miért halt meg Roland.

H. M.

— Máig nem tudom, valójában mi történt. Amikor a helyszínre értem, a rendőrök már ott voltak és a fiam fekete fóliával letakarva a villany alatt feküdt. Roland csak 16 éves volt, jól tanult és nagy terveket szőtt. Békéscsabán szeretett volna továbbtanulni. Nem volt beteges, inkább eleven, futkározott, focizott. Magyarbánhegyesre járt iskolába, kollégiumban lakott, ott is szerették. Itthon a barátaival jöttek, mentek, kerékpároztak. Nagyon fáj a szívem érte — mondta könnyeit törölve Ásós Mária, az édesanya.

— Két fiam volt, most már csak egy maradt. Egyedül neveltem őket, egyformán szerettem mindkettőt. Jó testvérek voltak. Magamat is hibáztatom, mert nem szerettem, ha későn eljárnak. Talán ha nem engedem el, ma is élne — sóhajtott. — Aznap a reggeli órákban bevásároltam, majd ebédre babgulyást főztem. Együtt ettünk hárman az asztalnál. „Anyu! Én is megyek a mamához!” — mondta a fiam nem sokkal később és már rohant is a testvére után. „Ne legyetek soká! Siessetek vissza!” — kértem őket. Honnan gondolhattam volna, hogy többé sosem jön haza. Kilenc hónapos koráig szoptattam, és nem azért neveltem, hogy az utcán haljon meg. Szívemben minden percben vele vagyok — gyújtott remegő kézzel egy cigarettára Ásós Mária.

Mint utólag kiderült, a 16 éves Szabó Roland két barátjával ment el kerékpározni, és eközben történt a hirtelen rosszullét. Leesett a kerékpárról. A fiúk próbálták élesztgetni, majd ezután hívtak mentőt. A szóbeszéd szerint almát szedtek és attól fulladt meg, de ez nem bizonyított.

A család szeretné, ha kiderülne az igazság a halál okáról. A nagymama úgy véli, a mentők későn jöttek. A család azt sem érti, hogy a barátok miért nem rohantak azonnal a rokonsághoz, hisz’ a helyszín közel volt hozzájuk. Az ügyben a rendőrség orvosszakértő bevonásával folytat vizsgálatot, ám a szakértői véleményre várni kell, mert a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az még nem áll rendelkezésükre. Ilyen vizsgálat lefolytatása hosszabb időt vesz igénybe. Tekintettel arra, hogy az előzetes eredmények szerint az idegenkezűség kizárt, az elhunyt eltemetéséhez kiadták a szükséges engedélyt.

Szó érte a kiérkező mentőket is, így a szervezetnél is érdeklődtünk.
— A beteghez rövid időn belül érkezett a kiemelt mentőgépkocsi és a helyi orvosi ügyelet. A legközelebbi esetkocsi Mezőkovácsházáról indult el, s a riasztástól számítva 10 percen belül a helyszínen volt. Az újraélesztés 45 percig tartott, majd a tartós eredménytelenség miatt fel kellett függeszteni. A bajtársak szakmailag mindent megtettek a beteg megmentése érdekében — válaszolta lapunk érdeklődésére Kárász László, a Békés megyei mentőállomás vezető mentőtisztje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!