Közélet

2007.05.04. 07:56

Vonatbalesetben hunyt el Trázsi István egykori orosházi birkózóbajnok

Kétszeres országos birkozóbajnok volt az a férfi, aki szerdán egy vonat alatt lelte halálát. A vonat a férfi mindkét lábát levágta. Trázsi István jól ismert alakja volt Orosházának, s nem csak a sportéletnek.

Havariapress - Beol

Kétszeres magyar bajnok sportoló, korábbi válogatott szabadfogású birkózó volt a szerdán Dunavarsányban történt végzetes vasúti baleset halálos áldozata, közölte Nagy László, a szerencsétlenül járt férfi hozzátartozója a Havariapressel.
Az utóbbi években Délegyházán élő 63 esztendős Trázsi István a délutáni órákban egy mozgó vonatra próbált felszállni a Pest megyei falu vasútállomásán, de a szerelvény alá esett, ami mindkét lábát levágta. A kiérkező mentők már csak a férfi halálát tudták megállapítani.
Az áldozat 1967-ben a 70 kilogrammos súlycsoportban a Ferencváros, 1970-ben a 74 kilogrammos versenyzők között az Újpesti Dózsa színeiben lett magyar bajnok. Részt vett egy világbajnokságon és két Európa-bajnokságon is, edzőként pedig az NB 1-be juttatta Orosháza csapatát.
Később azonban inkább a botránykrónikákból lett ismert: visszavonulása után elvesztette a talajt a lába alól és egyre többször nézett a pohár fenekére. Több erőszakos bűncselekmény, garázdaság miatt folyt ellene eljárás. Évekig volt az orosházi hajléktalanszálló lakója.
Ám néhány éve eltűnt a városból, sokan tudni vélték, hogy Pest megyében élő hozzátartozóihoz költözött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!