Közélet

2007.05.11. 15:20

Scherzo - a résztvevő szemével

12. alkalommal találkoztak újra a Zenés Színpadok Országos Fesztiválján az ország ifjúsági társulatai április 29. és május 1. között. Voltak versenyzők Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról is, a megyéből pedig idén is indult a Csabai Színistúdió és a mezőkovácsházi Duma’Színház. Az előbbinek kiemelten jól sikerült a fesztivál: kiváló összhang, 7 elhódított díj, elalélt zsűri és hatalmas sikerélmény az idei Scherzón.

Szabó Levente

Az előadások között többségben voltak a zenés színdarabok, melyek közül a legsikeresebb a Vörös malom volt, a kecskeméti Musicalstúdió tehetséges fiatal színészeinek előadásában. A darab a fesztivál második estéjén került színpadra, és hatalmas sikere volt, annak ellenére, hogy jócskán túllépték a kategóriában kiszabott 80 perces időkorlátot. Emiatt pengeélre is került a darab sorsa, még az is felmerült, hogy kizárják a társulatot. Végül azonban még a diákzsűri különdíját is elhozták, amit meg is érdemeltek a kiemelkedő teljesítményért.

„Igazi öröm ilyen tehetséges fiatalokat látni” – súgta oda félhangosan Kolti Helga színművésznő, a zsűri tagja Miklós Tibornak, a zsűri elnökének a Csabai Színistúdió fellépése után, miközben az értékelésre tartottunk. A Színistúdió – és a műsor elengedhetetlen része, a FitDance Center – fellépése az utolsó előadásként írta át az addig egyértelműnek hitt ranglistát. Az értékelésen több fiatal művészpalántát külön is kiemelt a zsűri: ilyen volt Mihálka György, aki egyedül nyerte el a legjobb férfi énekes díját, Molnár Katalin, aki – a mezőkovácsházi Havancsák Orsolyával megosztva – a legjobb női énekes lett.

[caption id="" align="alignleft" width="474"] Részlet a csabaiak előadásából
[/caption]

Ezen kívül a Színistúdió hozta el – megosztva - a legjobb férfi táncos díját (Simon Viktor, FitDance Center), szintén megosztva a legjobb női táncos díját (Fodor Szilvia, FitDance Center), illetve a legígéretesebb koreográfia és a legszebb pillanat elismerését. Ami pedig a legfontosabb, kategóriájuk, a Tematikus műsorösszeállítás győztesei lettek, megelőzve a pápai csapatot és a mezőkovácsháziakat is. A Duma’Színház társulata egyébként a kategória második helyezésén kívül két díjat tudhat magáénak: a legjobb női énekes és férfi táncos díját, ahogy az előbb említettük, mindkettőt a Színistúdióval megosztva.

A zsűri minden tagja kiemelte a Stúdiósok energikus kisugárzását, illetve a tökéletes együttműködést a táncosokkal, akikkel mára – legalábbis a Scherzo tekintetében - eggyé forrott a csapat. A zsűri elnöke emlékeztetett: elismerés illeti a pedagógusokat is, akik a támogatást és a hibátlan műsorszerkesztést tették a fiatalok mögé. Bakó Gábor, a zsűri táncszakértője egyszerűen fogalmazott: szerinte, amit a Színistúdió nyújtott, az a műfaj jövője

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!