Közélet

2007.05.06. 16:40

Megyei roma önkormányzat: egyelőre nem adottak a tárgyi feltételek

Eleken tartotta nemrég vitáktól sem mentes alakuló ülése utáni első összejövetelét a megyei cigány kisebbségi önkormányzat. Dógi János elnök a kezdeti nehézségekre utalva jelezte: kisebb, szakmai jellegű nézeteltérések Eleken is voltak, azonban alapvetően a konstruktív együttműködés jellemezte az ülést.

cs. á.

Dógi János felhívta a figyelmet arra, hogy a megyei cigány szervezet legfontosabb feladata a szegregáció és a diszkrimináció elleni küzdelem, azonban egyelőre a tárgyi feltételeik nem adottak ahhoz, hogy megfelelő formában tevékenykedjenek. Ő a megyei önkormányzat segítségében
bízik, az építő jellegű párbeszéd kialakításán túl szeretnének irodához
jutni, szükségük volna egy alkalmazottra, illetve örömmel vennék, ha a
megyei önkormányzat a pályázati előfinanszírozásban is szerepet vállalna.
Domokos László, a megyei önkormányzat elnöke nem zárkózott el a
felkéréstől, így várhatóan a megye Árpád sori épületében kapnak irodát a
romák, és üléseik idején is biztosítják a jegyzőkönyv vezetését.

összejövetelét a megyei cigány kisebbségi önkormányzat. Dógi János elnök a kezdeti nehézségekre utalva jelezte: kisebb, szakmai jellegű nézeteltérések Eleken is voltak, azonban alapvetően a konstruktív együttműködés jellemezte az ülést. cs. á. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!