Közélet

2007.05.28. 22:19

Megteltek a békési szálláshelyek a hosszú hétvégén

A pünkösdi hétvége kedvezően hatott a szállodák és a strandok forgalmára. Sokan választották a kikapcsolódás színhelyéül Békés megyét.

BEOL

A Gyulai Várfürdőben egy jó nyári hétvége átlagának megfelelő volt a vendégforgalom a hosszú hétvégén. Naponta 3500—4000 fürdőző kereste fel a várfürdőt. A gyermeknapra tekintettel minden gyermekmedencét megnyitottak, melegített vízzel várták a kis vendégeket. Naponta mintegy 500 gyermek strandolt Gyulán.

A Cívis Park Hotelben ünnepi forgalom volt, az átlagos hétvégéknél több vendég kereste fel a gyulai szállodát. Bár egyre több a romániai turista, zömmel belföldről érkeztek vendégek. Az Alföldről, Debrecenből és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből szállt meg a legtöbb vendég a Parkban.

Békéscsabán, a Fiume Hotelben május huszonegyedike óta telt házzal működtek. A vendégek főként üzleti céllal érkeztek, de szép számmal akadtak, akik pihenni jöttek a megyeszékhelyre. A Garzon-Fenyves Szálló az egész hónapot jónak könyvelheti el. Míg 2007-ben április végéig 30 százalékos volt a kihasználtságuk, májusban 70 százalék feletti. A pünkösdi hétvégén pedig még ezt az arányt is túlszárnyalták. Az éttermi forgalomra sem volt panaszuk. Szombaton a szálló mindhárom étterme telt házas volt.

A békéscsabai Árpád fürdőben közepesen jó hétvégét tudhatnak maguk mögött. A strand befogadóképessége 3600 fő. A háromnapos hétvége legerősebbje pünkösd hétfő volt, 14 óráig 2308-an váltottak jegyet.
Orosháza-Gyopárosfürdőn ezen a hétvégén a nyaralók előtt szép számmal parkoltak hazai és román rendszámú autók, jelezve, a vendégek megtalálták az Alföld gyöngyét. A gyopárosi kempingbe is megérkeztek a lakóautós külföldiek. A Tópart Panzióban nem lehetett üres szobát kapni. Ezúttal a budapestiek akartak hosszú hétvégén Gyopárosfürdőn feltöltődni. A fürdőben vasárnap csúcsforgalom volt. Több mint 3500 vendég váltott jegyet, ez többszöröse a húsvéti érdeklődésnek. A Gyopár Club Hotel szobáiban akadt még néhány hely.

A szarvasi Liget Welness és Konferencia Hotel, Békés megye legújabb és legkorszerűbb szállodája jó nyitást könyvelhetett el. Az új szállónak a mostani volt az első hosszú hétvégéje. A 78 férőhelyes hotel a pünkösdi ünnepek alatt 70—75 százalékos telítettséggel működött. Akadt, aki mindhárom napot a Körös-parti szállóban töltötte, mások csak egy éjszakára foglaltak szállást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!