Közélet

2007.05.09. 17:16

Marketinges vagy vasas legyen a gyerek?

Orosházán összefogással szeretnék a város termelő üzemei, a szakképző iskola helyben megoldani a hiányszakmák pótlását. Dr. Dancsó József alpolgármesternek volt erre egy kezdeményezése is, összehozta a munkáltatókat a szülőket és az iskolát a közelmúltban.

cs. i.

Miközben a marketingesekkel Dunát lehet rekeszteni, a kiváló esztergályosokból, festőkből kevés van - hangzott el a  tanácskozáson. Orosházán már az iskolapadban találkozik a szülő, a diák és a leendő foglalkoztató, hogy mindannyian megismerjék, mit vár a pályakezdődőtől a munkáltató.
Az orosházi központú Linamar Hungary Nyrt. kedvezményeket is biztosít a fiataloknak. Laskai Zoltán humánpolitikai igazgató elmondta, elhelyezkedési esélye akkor van a fiatalnak, ha biztos a tudása, ha keresi az önfejlesztés lehetőségét, reális karriercélokat tűz maga elé, pozitív életszemléletű és tud csapatban gondolkodni, az angol nyelvvel boldogul. Ezért cserébe versenyképes fizetéseket tudnak adni Békésben is. Keresett szakmák közé sorolta a CNC-gépbeállítókat, a forgácsológép-kezelőket, a hegesztőket, a festőket és a fényezőket. Ma már ezek a vasszagú szakmák nem olajos, piszkos munkaterületek.

iskola helyben megoldani a hiányszakmák pótlását. Dr. Dancsó József

alpolgármesternek volt erre egy kezdeményezése is, összehozta a

munkáltatókat a szülőket és az iskolát a közelmúltban. cs. i. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!