Közélet

2007.05.13. 18:16

Kijevi kezelés ad reményt Zsoltinak

Reményi Zsolti hároméves koráig ugyanúgy fejlődött, mint minden egészséges kisgyermek. Ekkor azonban szülei egyik napról a másikra azt vették észre, hogy fiuk álló helyzetben összecsuklik.

P.G.

Az izombetegség miatt a most tizennégy éves mezőberényi fiatalember már csak néhány métert tud segítség nélkül megtenni, állapota folyamatosan romlik.
— Nagyon megrázott bennünket Zsolti betegsége. Hosszú évek óta szinte állandóan orvoshoz járunk. Sok-sok vizsgálat után sikerült kideríteni, hogy nem örökletes gén, hanem minden bizonnyal szövődmény okozta a kórt — mondta lapunknak az édesapa, Reményi Mihály. A házaspár mindent megtesz azért, hogy javítson fiuk állapotán. A kórházi kezelések és a természetgyógyászok munkája késlelteti a betegség előrehaladtát, ami jelentős eredménynek számít. A gyógyulás azonban sokáig csak álomnak tűnt. Akadt olyan szakember, aki azzal biztatta őket, hogy talán 3—5 év múlva elkészülhet a gyógyszer a betegségre. Ez azonban a mostani helyzetben nagyon hosszú időnek tűnik, hiszen Zsolti egyre nehezebb jár. A hetedik osztályos fiatalember akaraterejét ezzel együtt jól példázza, hogy bár lehetne magántanuló, továbbra is bejár az iskolába. Szülei viszik és hozzák, de sokat segítenek az osztálytársai is.
— Nem könnyű, de valahogy elvagyok — mesélte Zsolt arról, hogy miként viseli betegségét. A hetedikes diák — akinek kedvenc tantárgya a biológia — elmondta, örül, hogy társai körében lehet.
A szülők pedig ezalatt folyamatosan küzdenek gyermekükért. S úgy tűnik, hogy az alagút végén megjelent egy reménysugár.
— A közelmúltban kapcsolatba kerültünk az S. O. S. Alapítvánnyal, amelynek segítségével Zsolti leleteit megvizsgálták a világhírű kijevi klinikán. A professzor szerint egy 16 napos, őssejtbeültetéssel együtt járó kezeléssel lehetne javítani az állapotán — fogalmazott az édesanya. A kezelés költségei azonban nagy terhet jelentenek, különösen úgy, hogy a szülőknek állandóan otthon kell lenniük, vagy a kórházakat kell járniuk gyermekükkel. Így munkát egyikük sem vállalhat, hiszen nehezen hihető, hogy bárhol is megértenék az állandó távollétet. Az idő viszont egyre inkább sürget, hiszen május végén elkezdődhetne a terápia az ukrán fővárosban. A család és a barátok ezúton kérik, hogy aki tud, lehetőségéhez képest segítse Zsolti gyógyulását, hiszen minden egyes forint közelebb vihet a kezelés elindításához.
Aki támogatni kívánja Reményi Zsolt gyógykezelését, az a felajánlott összeget vagy a mezőberényi fiú 11773339-00468866-os bankszámlaszámára vagy az S. O. S. Alapítvány 11600006-00000000-07010055-ös bankszámlaszámára utalhatja át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!