Közélet

2007.05.23. 19:04

Kihívás napja: több ezren mozdultak Békésben is

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén 17. alkalommal rendezte meg szerdán az egész országot megmozgató McDonald's Kihívás Napját.

BEOL

Mint dr. Tóth Miklósnétól, a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsának titkárától megtudtuk, a megyében tizennégy település — Csanádapáca, Dévaványa, Doboz, Geszt, Gyomaendrőd, Kamut, Kétegyháza, Köröstarcsa, Körösladány, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Sarkad, Telekgerendás és Újszalonta — csatlakozott a kedd éjféltől szerdán 21 óráig tartó programhoz.

Az egyes településeken volt lovaskocsi-tolás, kötélhúzás, zsákfutás, talicskázás és még lehetne sorolni az érdekes feladatokat, amelyekben több ezren vettek részt.

A Kamut—Murony Közös Igazgatású Oktatási Intézményben sem tétlenkedtek a diákok.

Jó a társaság, jó a hangulat — summázta röviden a Kihívás Napjának lényegét Őri Mária. A muronyi—kamuti általános iskola diákja lapunknak elmondta, hogy mintegy nyolcvanan tekertek ki az intézmény kamuti központjától a helyi vadászházig. — Az út kifejezetten jó hangulatban telt — mesélte az ifjú hölgy, aki azt is elárulta, hogy ő, muronyi társaival együtt már kerékpáron jutott el Kamutra is. Miközben a focipályán két csapat próbálta egymás kapujába juttatni a labdát, sokan pingpongoztak, mások pedig a kerékpáron teszteltették tudásukat, és akadtak egyéb érdekes feladatok is.

— Különösen tetszik, hogy a mai nap nem a versenyről szó. Tényleg kihívás volt lekerékpározni a vadászházig, illetve az onnan visszavezető összesen kilenc kilométeres utat bringázva megtenni. Ami még fontosabb, hogy a túrán láthatólag mindenki jól érezte magát — fogalmazott Nagy Ferenc. A kamuti diák azt is elárulta, hogy szabad idejében is sportol, focizik, fut és görkorizik. Telekgerendáson már több mint tizedik alkalommal rendezték meg a Kihívás Napját.

Egy labdarúgó-mérkőzés levezetése után Hegedűs József főszervező a következőket mondta:

— Reggel falukerülő kerékpározással kezdtük a napot. Nálunk a falu óvodásai és iskolásai, mintegy százötvenen több programban is részt vesznek. A békéscsabai kistérség képviselői is bekapcsolódtak a rendezvénybe az ügyességi és váltóversenyeknél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!