Közélet

2007.05.17. 15:14

Készülődnek a csülkös csapatok

Megerősítették a mai sajtótájékoztatón, hogy a 7. Csabai Sörfesztivált és az I. Csülökparádét Gráf József földművelésügyi miniszter, valamint Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere nyitja meg május 23-án, szerdán 20 órakor.

ny. l.

Bora Imre és Csanálosi László szervezők kiemelték: a május 26-ai csülökpörköltfőző-versenyre már 60 csapat nevezett, pár napig még elfogadnak jelentkezéseket. Ami lényeges, csak a szervezők által biztosított alapanyagból főzhetik a csapatok az étket.
A folyékony kenyér és a csülök hatnapos ünnepén a 30-féle, literes korsóban mért komlószörp között Hunyadi Mátyás sört is csapolnak. Mátyás tiszteletére korabeli ételeket kínálnak egy 300 négyzetméteres sátorban Prohászka Béla mesterszakács irányításával. Nem hangzik rosszul a menüsorból a Tárkonyos csülökragu cipóban tálalva és a Ropogós malaccsülök kemencében sütve. Utána jöhet egy csülökrobbantó békési szilvapálinka. Május 25-én a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége regionális civil napot rendez, hatvan civil szervezet bevonásával.
Bora Imre elmondta: a koncertkínálat is sokrétű. Május 23-28. között a csabai sportcsarnoknál rendezendő sörfesztiválon fellép többek között a Republic, a Bikini, az Edda, Fenyő Miklós, Nagy Feró és az Apostol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!