Közélet

2007.05.25. 17:36

Aláírásgyűjtés az orosházi iskola-összevonások ellen

Péntek reggel óta aláírásgyűjtés folyik az orosházi intézmény-összevonások ellen. Lapunk tudósítója a vásárcsarnokban találkozott aláíróívekkel felszerelt, a tervezet ellen tiltakozó szülőkkel, de az interneten is találkoztunk az erre való felhívással.

Beol - cs. i.

Orosházán valamennyi önkormányzati fenntartású általános iskola a legjobb pozíciót szeretné kivívni magának az összevonás során. A feladat nehéz, a végrehajtásban résztvevő intézményvezetők igyekeznek a politikai felhangokat, az érzelmi megnyilvánulásokat kizárni munkájukból - tudta meg lapunk.

Pénteken egyeztető fórumon találkoztak az igazgatók, az iskolaszékek képviselői, a polgármesteri hivatal munkatársai. Németh Béla polgármester elmondta, az összevonás eredményeként harminc munkavállalóval kevesebb dolgozik majd szeptembertől, így a megtakarítás 60-80 millió forint lesz. Az integrációt meg kell lépni, mert az iskolák a jelenlegi költségvetésből nem tudnának év végéig működni. Az iskolanevek kapcsán elhangzott, sokak kérése, hogy azok megmaradjanak.

Az iWiW közösségi portálon, illetve több helyi fórumon szervezték  aláírásgyűjtést. A petíció lapunkhoz is eljutott szövege:

1. Nem értünk egyet az iskolák tervezett összevonásával, mert nem látjuk biztosítottnak az iskolák eddigi szellemiségének továbbfolytatását, s mert nem történt meg a gondos előkészítés.

2. Fontosnak tartjuk, hogy mindenféle szervezeti változás csak megalapozott, szakszerű szakmai és gazdasági előkészítés után történhessen meg, ezért

3. javasoljuk a 2007/2008. tanévben a jelenlegi intézmények megtartását, azaz az iskolák szakmai önállóságának és szakmai vezetésének meghagyását és

4. kezdeményezzük - a költségek csökkentése érdekében - közös gazdálkodási szervezet létrehozását, így egy év áll rendelkezésre a struktúraváltás megfelelő előkészítéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!