Közélet

2007.05.08. 18:40

A menüs étkeztetés tartja el a vendéglőket

Békés megye vendéglátó egységei számára a menüs étkeztetés a megélhetés egyik legfontosabb forrása. Így, bár az üzemi konyhák többsége megszűnt, a dolgozóknak mégsem jelent gondot a mindennapi meleg ebéd beszerzése. Az árak is visszafogottak, egy szolidabb menüt már 500 forintért is megkaphatunk.

l. j.

Békéscsaba belvárosában legalább tíz étteremben van lehetőség a gyors ebédre. Az önkiszolgáló menzákon széles a választék (40-50 féle étel), egy leves és egy főfogás salátával általában 700-800 forint. Valamivel olcsóbbak azok a menüs étkeztetést vállaló éttermek, ahol csupán két-három féle ételből lehet választani. Az egyik étterem vezetője elmondta, azért döntöttek a menüs étkeztetés mellett, mert csak vacsora- és hétvégi vendégekből nem tudtak volna megélni. Szarvason egyre több vendéglátó egység verseng az ebédelni vágyókért. A széles kínálat nem engedi elszabadulni az árakat, így akár 5-600 forintért is bőséges ebédet kaphatnak a betérők. Az éttermek igazodnak az igényekhez, a vegetáriánus menütől kezdve a takarékos félmenüig minden kapható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!