Közélet

2007.04.03. 19:38

Többet a sportra, kevesebbet a fejlesztésre

Növelte a sportegyesületek támogatására fordítható összeget, viszont csökkentette a létesítményfejlesztés keretét keddi, rendkívüli ülésén a gyulai képviselő-testület.

Sz. M.

A sportkoncepcióra szánt keretösszeget 45 millió forintban állapította meg költségvetésében a közgyűlés. Ez kevesebb az elmúlt évinél, s jelentősen csökkenti a sportszervezetekre fordítható pénzt. A testület végül 70-ről 79 százalékra emelte az egyesületek támogatását a fejlesztések, sportrendezvények támogatásának rovására. A tűzoltóság plusz 17 közalkalmazotti létszámot kapott, ezért a testület 12 millió forinttal megemelte a költségvetését.
Dr. Perjési Klára polgármester bejelentette, Erzsébet királyné és Ferenc József 150 éve járt Gyulán, hogy megnézzék a Fehér-Körös új medrének munkálatait. Az eseményt elevenítik fel szombaton, a Gyula-napok megnyitásán. A képviselők zárt ülésen döntöttek a Városház utcai Nagykőhíd felújításáról. Az önkormányzat biztosítja a pénzt a csökkentett műszaki tartalomhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!