Közélet

2007.04.17. 14:40

Tessedikes karrierek

A felsőoktatási intézményeket törvény kötelezi, hogy segítsék a hallgatók karrierjét, minél jobban készítsék fel a végzősöket a munkaerő-piaci elvárásokra. A cél, hogy csökkenjen a diplomás munkanélküliek száma, a fiatalok jobban alkalmazkodjanak a piaci igényekhez.

N. K.

A Tessedik Sámuel Főiskola Hallgatóiért Közhasznú Egyesület a karrierépítés jegyében jött létre 2006-ban. Április 23—án és 24-én karriernapot rendeznek, ahol a témával kapcsolatos előadások hangzanak el. Miskolczi Norbert és Filep Bálint a hallgatói karrier tervezésének időszerűségéről, a tudatos álláskeresésről, a karrierirodák tevékenységéről beszél. Lisznyai Sándor a karriertanácsadásról, Manherz Károly a felsőoktatás és a munkaerő-piaci igények összefüggéséről tart előadást. Prorok Angéla témája a tanulás és a pályaorientáció, Németh Andrea és Fonyó Attila a mentorprogram működésének fontosságáról szól. Czéh Tamás a nagyvállalatok elvárásairól tájékoztatja a hallgatókat, Ferenczné Szarvas Anikó pedig a munkaerő-kiválasztás folyamatáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!