Közélet

2007.04.13. 17:55

Ne higgyünk a készen tálalt híreknek!

Nem szabad elfogadni a készen tálalt híreket, utána kell nézni a részleteknek is, hogy minél jobb tájékoztatást adhassanak az újságírók az olvasóknak - hangzott el pénteken a Gyermekkultúra az ezredfordulón című konferencián.

F. G. K. - Beol

Lindenberger Tamás, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete tanácsadó testületének vezetője hangsúlyozta: a válogatás, hogy mely eseményeket emeljük ki, nem a legegyszerűbb. Ezt mutatja az a legkisebb betűmérettel is 27 oldalas lista, amelyet a Magyar Távirati Iroda minden héten kiad. Ez a heti tükör tartalmazza azt, hogy szerintük mire érdemes majd odafigyelni a médiában dolgozóknak.


Lindenberger Tamás szerint annak ellenére, hogy az interneten minden olvasható, nem csökkent, sőt nőtt a papírfelhasználás, hiszen sokan kinyomtatják a cikkeket, tudnivalókat. A Gyermekkultúra az ezredfordulón című, negyedik alkalommal megrendezett tanácskozás szombaton a Csaba Centerben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!