Közélet

2007.04.16. 11:05

Lebuktak a határon a gyermeküket csempésző édesanyák

Két nő a saját gyermekeit próbálta kicsempészni a hétvégén Romániából, egy román kamionsofőr pedig egy moldáv nőt próbált illegálisan áthozni hazánkba.

cs. i.

A kiszombori átkelőhelyen bukott le egy 22 éves román nő, aki a féléves kisfiát akarta kicsempészni Romániából. Ugyanabban a kocsiban egy 26 éves nő is utazott, aki 1,5 éves leányát akarta Romániából illegálisan kijuttatni — tájékoztatott Kunos Gyula, az Orosházi Határőr Igazgatóság sajtóreferense. A pokróccal letakart két gyereket a határőrök akkor vették észre, amikor ellenőrizték a román honosságú Mercedes Vito gépkocsit.
A kisfiú és a kislány Olaszországban született, ám az utazásukhoz szükséges útlevelet nem váltották ki a szülők. A két nő ellen embercsempészet miatt indult eljárás.

Egy kamion hálófülkéjében bújt meg egy moldáv nő, akit pénteken fogtak el az Orosházi Határőr Igazgatóság nagylaki határőrei a román határőrökkel közösen. A Magyarországra igyekvő idegen hölgy a Volvo típusú kamion felhajtható ágya mögött bújt el, így, illegálisan akart hazánkba jutni április 13-án, a déli órákban.
A kamiont vezető 29 éves román férfi próbálta becsempészni a 22 éves moldáv nőt, aki legálisan nem jöhetett Magyarországra, vízuma ugyanis nem volt.
A pilóta ellen embercsempészet, míg a nő ellen tiltott határátlépés kísérletének elkövetése miatt indult eljárás  

cs. i. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!