Közélet

2007.04.18. 18:43

Kacifántos szemétügyek Szanazugban

Doboz-Szanazugban kóbor kutyák, macskák hordják szét a hulladékot, mert a szolgáltató nem szállítja el a szemetet, a községházán pedig nem intézkednek — állította lapunknak több üdülőtulajdonos. Az önkormányzatnál másképp látják a helyzetet.

B. I.

Végigkanyarogva Szanazugban a Dobozi út, Tölgyes—Révész—Remetei utca alkotta főútvonalon helyenként valóban faágak, s egyéb zöldhulladékhegyek láthatók. Tetejükön, illetve mellettük bevásárlóközpontok nevével ékesített reklámszatyrok, bennük a sörösdoboztól a csirkecsontig, az intimbetétig minden elképzelhető szemét. Némelyiket már a kóbor jószágok „átvizsgálták”, s ami számukra élelem lehetett, azt eltakarították.
— Az a baj, hogy az önkormányzat nem tesz semmit, bennünket meg ellep a szemét — mondja kedden délelőtt az egyik mellékutcából éppen két degeszre tömött szatyorral a sarokra érkező férfi.
A Dobozi Általános Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Dézsi Lászlóné azzal indít, hogy volt aki úgy reagált a megváltozott helyzetre, miszerint „...rablók vagyunk, s majd megver az Isten”. Magyarázatképpen felvázolja, hogy április 1-jével bezárt a községi szeméttelep, s mivel békéscsabai székhelyű szolgáltatóval kötöttek szerződést a doboz-szanazugi üdülőtulajdonosok egy szezonban, 31 szállításért 10 ezer 75 forintot kötelesek fizetni, míg eddig évi 3 ezer 825 forintot fizettek.
Az ügyvezető szavaiból az is kiviláglik, miszerint az üdülőtulajdonosokat még a szezon kezdete előtt, március elején lakhelyükön levélben értesítették a változásról, s a tervezett lomtalanításról is, de — tisztelet a kivételnek — sokan a fülük botját se mozdították. Doboz-Szanazugban 292 magántulajdonos, s 25 közület bír üdülővel. A szolgáltató kft. valamennyi tulajdonos részére megrendelte a szezonra szükséges 31 zsákot. Mindezideig azonban, kétszeri írásos tájékoztatás ellenére is összesen 58-an vették át a kommunális hulladék elszállításához szükséges zsákokat. A szolgáltató pedig csak ebben szállít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!