Közélet

2007.04.23. 14:38

Hiányok és bírságok - növeli az APEH a vizsgálatok számát

Növeli a vagyonosodási vizsgálatok számát idén az adóhatóság. Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának békéscsabai szervezete is kiemelt számban végez ilyen vizsgálatokat — tudtuk meg dr. Krajcsó Tibornétól.

P. R.

Az ellenőrzési és végrehajtási szakigazgató hangsúlyozta, sikeresek százas nagyságrendben lebonyolított ellenőrzéseik. Százmilliókra tehető az így feltárt adóhiány, amihez szintén százmilliós bírságok tartoznak.
— Ezek a vizsgálatok nem egyszerű ellenőrzések. Revizorjainktól komoly tapasztalatot és szakmai felkészültséget igényelnek, amivel rendelkeznek is. Valamennyi, a hivatal rendelkezésére álló információt felhasználjuk: munkáltatói kifizetői adatszolgáltatást, több éves bevallási adatokat, bejelentéseket, de ezen túl adatgyűjtéseket is végzünk — mondta dr. Krajcsó Tiborné.
Békés megyében tavaly huszonhárom ilyen vizsgálatban összesen 167 millió forint adóhiányt tártak fel, s ezek után százmilliós nagyságrendben szabtak ki bírságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!