Közélet

2007.04.09. 10:50

Gazdálkodók, vigyázat!

Fokozott óvatosságra kéri a gazdálkodókat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A tavaszi munkák idején ugyanis a bűnözők is érdeklődnek a kis- és nagyüzemekben tárolt vetőmagok, vegyszerek iránt.

BEOL

Legutóbb Füzesgyarmaton törtek be egy mezőgazdasági telep vetőmagtároló helyiségébe. A telep tulajdonosa vasárnap reggel jelentette be a rendőrségen, hogy az épület egyik ablakát kifeszítették, és a raktárból több, mint másfél millió forint értékben vetőmagot vittek el.

Az eset kapcsán a rendőrség arra kéri a földtulajdonosokat, gazdálkodókat, hogy legyenek elővigyázatosak. A földeken, és a hozzájuk tartozó épületekben ebben az időszakban tárolt nagy értékű vegyszerek, vetőmagok őrzéséről, megfelelő elzárásáról mindenképpen gondoskodni kell.

Az esetlegesen a földeken leállított gépekből kilophatják az üzemanyagot, ami ugyancsak jelentős kár lehet. A rendőrség a polgárőrséggel és a mezőőrökkel együttműködve visszatérően ellenőrzi a külterületi részeket, de a bűncselekmények megelőzésében elengedhetetlen a gazdák, földtulajdonosok közreműködése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!