Közélet

2007.04.19. 16:24

Elismerésnek tekintik a TSF-en a központ létrejöttét

Európai Dokumentációs Központot adtak át a Tessedik Sámuel Főiskola békéscsabai gazdasági karán. A megyeszékhelyi centrum a 13. magyarországi iroda.

F. G. K.

Az Európai Uniót megalapozó Római szerződés ötvenedik évfordulójára időzítették azt a konferenciát, amelyet Békéscsabán, a Tessedik Sámuel Főiskolán tartottak csütörtökön. A találkozón Békés megye kelet-európai regionális együttműködési lehetőségeit vitatták meg az előadók és a hallgatók. A konferenciát a főiskola új, 350 férfőhelyes konferenciatermében rendezték, abban a szárnyban, amelyet nemrég adtak át.
Az iskola régi épületében, a földszinten kapott helyet a tegnap hivatalosan is átadott Európai Dokumentációs Központ. A centrum a 13. magyarországi iroda. Az, hogy az iskola jelentkezését pozitív elbírálásban részesítették, a békéscsabai karon folyó munka európai szintű elismerését is jelenti. Az Európai Unió Bizottsága  térítésmentesen rendelkezésre bocsátja a profiljába illő, uniós intézményeinek válogatott dokumentumait, illetve azokat elektronikusan is hozzáférhetővé teszi. Egyre több kiadvány fellelhető magyarul is, de a legtöbb még mindig angolul van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!