Közélet

2007.04.24. 16:20

A megye első négycsillagos szállodája lehet

Luxus színvonalú szállodát avattak kedden Szarvason, az Erzsébet-ligetben. A Liget Wellness és Konferencia Hotel egy korábban is meglévő szálloda kibővítésével, átépítésével, színvonalának jelentős emelésével jött létre. A beruházás 500 millió forintba került, ennek legnagyobb része magántőke, melyhez 142 millió forint európai uniós támogatás és 40 millió forint állami támogatás társult.

l. j.

A hotel egyelőre háromcsillagos minősítéssel rendelkezik, szolgáltatásai azonban ennél magasabb szintűek, ezért kérelmezik a négycsillagossá minősítést.
A szállodaavatón jelen volt Albel Andor, a Magyar Turizmus Rt. Dél-alföldi Regionális Marketing igazgatóságának vezetője is, aki szerkesztőségünknek elmondta: bőven van még javítanivaló Békés megye szállodai kínálatán.

A meglévő hotelek átlagos kihasználtsága csupán 30-35 százalékos, aminek döntő oka a szolgáltatások alacsony színvonala. A turisták többsége ugyanis ma már a magasabb színvonalú, wellnesst is magában foglaló szállodai szolgáltatásokat keresi, ebből pedig kevés van Békésben.
A másik ok, hogy a megye városai nem tudnak egész évben színvonalas programokat kínálni, csupán néhány nagyobb rendezvényt szerveznek. Emellett a marketing-munkán is van még mit javítani — hangsúlyozta Albel Andor, hozzátéve, hogy a szarvasi szálloda minden bizonnyal sikeres lesz, mivel meglévő igényre válaszol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!