Közélet

2007.03.27. 17:58

SMK: A brit főnök már hazajár

Első helyen a munka áll nála, de a focira mindig szakít időt Mike Walsh, a békéscsabai SMK tavaly kinevezett brit igazgatója. A japán érdekeltségű cégnek hosszú távú tervei vannak a helyi üzemmel.

Cs. Á.

Ép testben ép lélek: vallja a békéscsabai, almáskerti ipari parkban lévő SMK első embere, az angol Mike Walsh. Az egyszerű filozófia mögött azonban komoly teljesítmény, s komoly tervek húzódnak. A világszerte 13 ezer alkalmazottat maga mögött tudható, japán érdekeltségű cég európai főnöke két fronton is helyt kell, hogy álljon. A főleg Ázsiában és az amerikai kontinensen termelő egységek mellett ugyanis nem lehet leírni Európát sem, itt két helyen, Békéscsabán és Nagy-Britanniában folyik a termelés.
Mike Walsh úgy látja, komoly fejlődés előtt áll a csabai egység, ám ezzel kapcsolatban azt sem rejtette véka alá, hogy az elmúlt időszakban nem minden alakult úgy, hogy a lehető legjobban menjenek a dolgok. Az agilis ügyvezető igazgató éppen ezért nagy lendülettel látott munkához tavaly augusztusban, amikor kinevezték az almáskerti üzem ügyvezető igazgatójának.
— Komoly lehetőség, nagy fejlesztés előtt állunk. A 2001-es alapítás óta hat éven át csak távirányítókat gyártottunk, én azonban szeretném átrendezni, pontosabban bővíteni a termelést — adott hangot elképzeléseinek az igazgató.
Első körben várhatóan a szép magyarsággal kontrollpanelnek nevezhető alkatrésszel bővülhet az üzem gyártási palettája, így talán a dolgozók is jobban élvezhetik majd a változatosságot. Ha nem is vezethető vissza a változatosság hiányára, de tény: az üzemben nem volt alacsony a fluktuáció, vagyis a munkások cserélődése. Ezt Mike Walsh sem tagadta, ám úgy vélte, a dolgozók képzésével, s egy, már kialakulóban lévő, lendületes csapattal mindezt elfogadható mértékűvé lehet tenni. Mint mondta, szerencsés helyzetben vannak, hiszen sok fiatal kollégája van a gyárban, akik a legtöbb esetben rugalmasabbnak bizonyulnak.
Rugalmasságnak ő maga sincs híján: egy hónapban ugyanis legalább hét, néha viszont tíz napot tölt Békéscsabán a 39 éves vezető. Elmondása szerint a hellyel nem volt semmi problémája, sőt: az itteni embereket jóval barátságosabbnak találta, mint a ködös Albion-beli honfitársait, így nem okozott igazi nehézséget a beilleszkedés. Naponta fut, ha jut ideje rá, teniszezik, futballozik, sok gyümölcsöt és zöldséget eszik, hiszen tisztában van azzal, hogy a jó kondícióra nemcsak a vállalatnak, hanem neki is szüksége van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!