Közélet

2007.03.20. 17:41

Nők és a bűn: egy több mint négy évtizede profi besurranó a csúcstartó

Magyarországon gyakoribbak a férfi bűnelkövetők. Ez bűncselekmény-típusonként változhat. Például a sikkasztók és a csalók között is akad nő. Nem csoda, hiszen ezekhez a bűncselekményekhez ész kell és rafináltság. Békés megyében hasonló tapasztalataik vannak a rendőröknek.

cs. i.

Nők ellen legtöbbször vagyon elleni bűncselekmények miatt kezdeményeznek eljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányságon. Egy hölgyet is elkaptak, aki körömvágó ollóval nyitogatta a parkoló autókat. Benedek Barnabás alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának a vezetője ismeri azt a Dél-Békésben élő asszonyt, aki évtizedek óta „ügyködik”. Repülős Gizihez hasonlóan ő is koros aszonyság. 59 éves és időről időre összeütközésbe kerül a törvénnyel. A néni profi besurranó 1966 óta. 18 alkalommal ítélték el. Volt már börtönben, de kiszabtak rá pénzbüntetést is. Az elmúlt években a megye minden részén felbukkant. A rendőrök igyekeznek szemmel tartani az enyves kezű hölgyet, akinél legutóbb 41 darab, számozott kulcsot találtak. Tolvajlásai során mindent visz, ami mozdítható és értékes. Elsősorban ékszerekre és készpénzre hajt.
Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a kulcsos néni egy időben parókával is próbálta álcázni magát. Gyakran átöltözött, hogy ne lássák ugyanabban a ruhában.
A női rafinéria másokra is jellemző. A csalók bevetnek mindent, hogy meggyőzzék áldozatukat. Jól öltözöttek, jó kommunikációs képességeik vannak, stílusuknak sokan bedőlnek. Információink szerint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság TOP 10-es körözési listáján jelenleg nem szerepel nő.

cs. i. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!